افراد با غلبه بلغم. بلغمی مزاج ( سرد و تر )
( غذاها و میوه های ممنوعه )
گوشت گاو. مرغ بازاری. ماهی. لبنیات. سوپ جو. غذاهای مانده و فریزشده. فست فودها و تنقلات. ماکارونی. کدو خورشتی. عدس. نوشابه. نارنگی. پرتقال. انارترش. آبغوره و آبلیمو. خیار. گوجه.
(غذاها و میوه های مفید )
هر غذایی که گرم و مخصوصاً گرم و خشک باشد
مانند : گوشت شتر. گوشت گوسفند. کله و پاچه گوسفند. گوشت مرغ رسمی و خانگی. گوشت بلدرچین و کب. فسنجان بدون رب انار. زنجبیل و دارچین. زیره و گلپر داخل غذاها. گردو. خرما. بادام. کرفس.
و مصلحاتی مانند : نعنا. پونه. ریحان.
افراد با غلبه سودا. سوداوی مزاج ( سرد و خشک )
( غذاها و میوه های ممنوعه )
هرگونه سردی مثل : گوشت گاو و مرغ بازاری . ماهی. ماکارونی. غذاهای مانده و فریزشده. غذاهای ترش. لبنیات. فست فود و تنقلات. کدوخورشتی. عدس. جو. آبغوره و آبلیمو
میوه ها مثل : نارنگی. پرتقال و میوه های ترش
( غذاهای مفید )
گوشت شتر. گوشت گوسفند. گوشت مرغ محلی. کله پاچه. قیمه بدون رب و سیب زمینی. فسنجان بدون رب انار. خرما. گردو. بادام. عسل. سیب. موز. انجیر. مویز. نخود آبگوشتی. گندم. کرفس. شوید و جعفری. نعنا. ریحان. پونه
بوهای خوشی مثل : بوی زعفران و گلاب . عود و مشک و ...
افراد با غلبه صفرا. صفراوی مزاج ( گرم و خشک )
( غذاها و میوه های ممنوعه )
گوشت شتر. بلدرچین کبک. گردو. خرما. بادمجان. فسنجان. سبزی شوید. سبزی شویدو جعفری. فلفل. دارچین. زنجبیل. زیره .
( غذاها و میوه های مفید )
ماهی. گوشت گوسفند. سوپ جو. آلو بخارا. اسفناج. پرتقال. لیموشیرین. انار. سبزی گشنیز و کاهو. زرشک.
افراد با غلبه دم. دموی مزاج ( گرم و تر )
( غذاها و میوه های ممنوعه )
گوشت گاو. گوشت شتر. کله پاچه گوسفند. ماکارونی. غذاهای مانده و فریزشده. بادمجان. فلفل. زیره. دارچین. زنجبیل.
( غذاها و میوه های مفید)
گوشت ماهی. گوشت بوقلمون. گوشت گوسفند. کدوحلوایی. سوپ جو. آلو بخارا. زرشک. آبغوره و آبلیمو. هندوانه. پرتقال. لیموشیرین. اسفناج و بورانی.
فریز کردن : ماهی منجمد را باید در دمای 18- تا 20- درجه سانتی گراد نگهداری کرد. توجه کنید تمام آبزیان مانند گروه ماهی های سفید برای فریزکردن مناسب نیستند ، زیرا از کیفیت گوشتِ لطیف آن ها پس از فریزکردن کاسته می شود ، اما گروه ماهی های چرب یا دارای گوشت سفت ، مانند قباد ، هامور و ... برای انجماد مناسب اند و سریع تر از سایر ماهی ها منجمد می شوند. ماهی را می توانید به یکی از سه روش زیر فریز کنید :
روش اول : ماهی را تمیز کرده و خشک کنید ، سپس در کیسه پلاستیکی قرار داده ، هوای داخل کیسه را کاملاً خارج کنید و با درج تاریخ و اطلاعات در فریزر قرار دهید.
روش دوم : پس از تمیزکردن ماهی ، محلولی از دو قاشق سوپ خوری نمک و یک لیتر آب تهیه کنید و ماهی را به مدت 30 ثانیه در این محلول قرار دهید ، سپس آبکش کرده تا آب اضافی آن خارج شود.
روش سوم : بهترین روش برای فریزکردن ماهی این است که ماهی را فیله کرده ، سپس آن را در کاغذ آلومینیومی بپیچانید و با درج تاریخ و اطلاعات در فریزر قرار دهید. در صورتی که آبزیان را بدون پوشش و محافظ مناسب در فریزر قرار دهید یا محافظ آن دارای پارگی باشد ، قسمتی از ماهی که در معرض هوا ( اکسیژن ) قرار گرفته ، به رنگ سفید درآمده ، خشک و سفت می شود ، این حالت را اصطلاحاً « سوختگی در فریزر » می نامند.
انگور
انگور منبع خوبی از ویتامین های B6 ، C ، A است. مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم و سلنیوم در انگور وجود دارند. انگور به اکسیرجوانی مشهور است. با مصرف این میوه اثرات پیری دیرتر به سراغتان می آید و پوستتان شادابتر می شود. انگور قلب شما را سالم نگه داشته و فشارخون را تنظیم می کند. خوردن انگور برای پیشگیری از سرطان، درمان یبوست و کم خونی مفید است. بی اشتهایی، نفخ شکم، سردرد و بوی بد دهان با نوشیدن آب انگورتازه برطرف می شود.
انتخاب ماهی تازه :
هنگامی که ماهی تازه را در کفِ دست قرار دهید ، سر و دُم آن به سمت پایین خم نمی شود و اگر با انگشت روی بدن ماهی فشار آورید ، جای انگشت به سرعت از بین می رود.
ماهی تازه نسبت به حجم خود ، سنگین تر است و شکم کشیده و سفتی دارد ، اما ماهی فاسد سبک است ، روی آب شناور می شود و شکم متورمی دارد.
ماهی تازه بوی مطبوعی مانند خزه و آب دارد و بوی زُهم ، ناشی از ماندگی ماهی است که حتی پس از شستشو نیز کاملاً از بین نمی رود.
چشم های برجسته و براقی دارد ( در این حالت ، چشم ها شفاف و مساوی با حدقه اند ، اما اگر چشم ها فرو رفته و کدر باشند ، ماهی فاسد شده است ).
فلس ها کاملاً درخشان بوده و محکم به بدن متصل است.
مخرج ماهی ، کاملاً بسته و معمولاً به رنگ روشن است.
دهان ماهی بسته است.
آبشش آن به رنگ قرمز بوده و از مخاطی شفاف و بدون بو پوشیده شده است.
گوشت آن صاف و سفت است ، حالت لاستیکی دارد و کاملاً به استخوان چسبیده است.
خرید :
خرید آبزیان تازه فقط در سواحل دریای خزر ، خلیج فارس و دریای عمان و حداکثر تا فاصله 100 کیلومتری از ساحل توصیه می شود ، در غیر این صورت آن ها را حتماً به شکل یخ زده خریداری کنید.
امروزه ، ماهی ها به شکل کامل ، شکم خالی ، فیله یا استیک به فروش می رسند. گوشت فیله یا استیک ماهی باید روشن ، شفاف ، تقریباً براق ، فاقد لکه و کبودی باشد ، رنگ آن با نوع ماهی مطابقت کند و لبه های آن خشک نباشد. فیله ها باید سفت و بدون فاصله در کنار هم بسته بندی شده باشند.
حتماً به تاریخ انقضای مندرج روی بسته بندی آبزیان توجه کرده و از خرید بسته ای که تاریخ انقضای آن نزدیک است ، خودداری کنید.
برای انتخاب و تشخیص بهتر و آسان تر ماهی سالم ، بهتر است آن را به شکل کامل خریداری کنید و پس از خرید ، به سرعت در یخچال یا فریزر قرار دهید.
هنگام خریدِ آبزیان منجمد ، دقت کنید کاملاً یخ زده باشند و نشانه ای از ذوب شدن یخ در آن ها دیده نشود. ماهی منجمدی را خریداری کنید که حتماً در بسته بندی های مقاوم ، سالم ، بدون سوراخ و بدون برفک باشد ، زیرا برفک نشان دهنده نوسان دمای فریزر است ، همچنین آثار سوختگی ناشی از انجماد ، رنگ پریدگی ، تیرگی و کدری در گوشت وجود نداشته باشد.
انار
انار یک میوه عالی برای سلامت قلب و رگ ها به شمار می رود. انار می تواند شما را درمقابل حملات قلبی و سکته مصون نگه دارد. آنتی اکسیدان های موجود در انار هم از رسوب کلسترول خون و تنگ شدن دیواره رگ ها جلوگیری کرده و از بروز لخته های خونی پیشگیری می کند. انار آنتی اکسیدان های فراوانی دارد با رادیکال های آزاد به خوبی می جنگد و به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه می کنند که حتما انار را در بخشی از رژیم غذایی روزانه جای دهید.
نارنگی سرشار از ویتامین های A ، B1 ، B2 ،C می باشد.
نارنگی حاوی پروتئين ، چربي ، قند، مقدار زيادي فسفر، كلسيم مي باشد.
از خواص مهم نارنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-خون را تصفيه و زياد مي كند.
-به خاطر داشتن مقدار فسفر و كلسيم بالا، نارنگي يكي از ميوه هايي است كه در تشكيل استخوان و اسكلت بدن موثر است.
-حاوي مقدار زيادي منيزيم است و از اين طريق در فعاليت عضلاني، دستگاه گوارش و سيستم عصبي موثر است.
-نارنگي مسكن اعصاب است و براي كليه بيماران مفيد است .
-اگر مي خواهيد شب راحت بخوابيد ، نارنگي بخوريد .
.: Weblog Themes By Pichak :.